Recaş

Oferte speciale

     Primele informatii generale despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartin perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia, secolul III dupa Hristos. Legende mai vechi insa spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la Daci adoptat apoi de Greci ca Bachus-Dyonisos, si de Romani ca Bachus.

    Cel mai vechi document scris despre viile Recasului este datat din 11 Noiembrie 1447, fiind un act prin care Mihail de Ciorna, Banul Severinului, cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 florini unguresti de aur. Incepand din 1772 si pana in 1786 au emigrat in regiune, de buna voie sau datorita saraciei, un numar impresionant de Svabi, locuitori din Bavaria, din zona Ulm, zona in care se vorbea dialectul Schwaben.

   Convietuirea dintre romani si germani a completat toate premisele legendei: pamant roditor, soare generos, oameni harnici si priceputi.Trecand de la traditie si istorie catre prezent, se poate spune ca binecuvantarea legendarului zeu continua sa ocroteasca destinul Viilor din Recas. Oamenii de aici nu s-au multumit sa traiasca din amintiri si au adus in Recas tot ceea ce este nou in domeniul vinului si viticulturii. Rezultatul: un vin excelent, pour les connaisseurs, un vin sincer, pe masura celui care il alege.

 

Vizualizare ca:
Listă
Grid
Produse pe pagină:
Sortare după:
Recas Sole Chardonnay barrique
Sole, Chardonnay barrique, sec Intens, onctuos, cu arome de lemn care se suprapun natural şi echilibrat peste aromele untoase, tipice, cu un supliment de senzaţii citrice şi izuri vagi minerale. În ciuda aromelor mature, pline, cu greutate, atacul gustativ este extrem de proaspăt, cu o acidit..
55,00 RON
Recas Sole Fetească Regală barrique
Sole, Fetească Regală barrique Deşi este văzută ca un soi "popular", Feteasca regală îşi dovedeşte, în unele ocazii, rangul nobiliar în peisajul strugurilor autohtoni. În această interpretare a potenţialului său real, propune un aer sobru, solid, de vin matur şi experimentat. Note untos-v..
55,00 RON
Recas Sole Merlot-Roze
Sole, Merlot roze, sec Un vin care porneşte de la petale de trandafir uscate, pentru a evolua apoi înspre cireşe dulci, lemn dulce şi vagi note vegetale. Într-o notă deja devenită clasică, atacul şi vârful gustului nu confirmă senzaţiile olfactive dulci, ci se aşează într-un contrabalans p..
55,00 RON
Recas Sole Sauvignon Blanc
Recas Sole Sauvignon Blanc, sec Un Sauvignon Blanc de o tipicitate extraordinară, intens şi proaspăt, lucrat şi şlefuit. Dominat iniţial de arome de flori de soc, se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn alb şi flori de salcâm uscate. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfec..
55,00 RON
Recas Solo Quinta
RECAS SOLO QUINTA Un vin destinat cunoscătorilor, care reuşeşte performanţa de a reuni coerent, fără disonanţe sau dezacorduri, patru soiuri albe şi un soi roşu, vinificat în alb. Olfactiv, este atât de omogen şi rotund încât pare să fie rodul unui strugure nou, încă nedescoperit. Pentru cei ..
89,00 RON

Viziteaza magazinul Premiumwines.ro pe ShopMania
© PremiumWines.ro 2017